Montagelijm is voor alles te gebruiken


Montagelijm, handig voor bijna alles wat je vast wil lijmen of monteren. Het fijne hiervan is dat je vrijwel op bijna alle ondergronden dit kunt gebruiken. Hout, steen, beton, schuim en vaak ook nog andere kunststoffen. En natuurlijk ook geschikt voor binnen- en buiten. Dit is natuurlijk wel erg handig, want je kunt het dus ook gebruiken voor panelen, isolatiemateriaal, plinten, gevels en woningen.

Het is helaas niet voor alles geschikt. Zo zijn er bepaalde kunststof materialen die niet goed kunnen hechten. Hiervoor is de lijm dan ook niet geschikt en zul je voor die ene keer een andere manier moeten bedenken. 

 

Kijk vooral even bij Mastertools. Mastertools heeft namelijk een alles-in-één toolbag. Voor een vaste prijs krijg je 12x montagelijm van Polyma + toolbag. Zo ben je van alles gemakken voorzien voordat je aan de slag kunt gaan om te lijmen.

 

Sterke punten:

 

  • Hoogwaardig op basis van MS polymeer
  • Wanneer je de lijm gebruikt zul je geen last hebben van een lijm geur. De lijm is namelijk geurloos.
  • Na aanbreng vormt het zich in een duurzaam rubber
  • Een ontzettend goede hechtende lijm. Want dit is wat je natuurlijk verwacht van lijm
  • Het vult. Dat wil zeggen dat je het ook kunt gebruiken om op te vullen.
  • De lijm krimpt niet. Hierdoor kan je de lijm aanbrengen en zal het blijven zitten zoals je aangebracht hebt. 
  • Bestendig voor extreme temperaturen (-40°C tot +100°C)
  • Men kan over de lijm heen schilderen

 

Het gebruik van de lijm

 

Niet onbelangrijk natuurlijk, want om optimaal gebruik te kunnen maken van de lijm wil je natuurlijk ook dat het zo goed mogelijk gebruikt zal worden waardoor je het beste resultaat krijgt. Denk hierbij aan de temperatuur, schone ondergronden (wanneer je dit niet doet dan zal het niet goed hechten) en stevige ondergronden. Verder maak je gebruik van een kitpistool en rubberen hamer. Dit gereedschap toch vaak hetgeen wat je sowieso nodig zult hebben.

 

Lijm gelijkmatig, het is natuurlijk niet de bedoeling dat het materiaal scheef komt te liggen door de lijm of dat er overal rondom het materiaal lijm zit. Er zit tenslotte 7-9 meter lijm in één koker en dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Lijm bijvoorbeeld slim: Gebruik lijnen van lijm en dotten. Je hoeft niet heel de ondergrond vol te lijmen. Gebruik ook altijd lijm voor de randen en de hoeken. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste, want wanneer de hoeken en randen los gaan laten dan is dat de eerste stap dat vastgelijmde materialen los gaan laten. Dat is niet iets wat je wil!

Wat te doen nadat je gelijmd hebt

 

Verwijder natte lijmresten direct. Doe dit het liefste met terpentine. Doe dit zo snel mogelijk, want opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen.  Na gebruik de koker met lijm droog opslaan in een gesloten verpakking. Het liefst tussen +5°C en +25°C.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl