redenen bidettoilet kopen

6 Redenen om een bidettoilet te kopen


De bidettoilet is een bidet en wc in één en is een steeds vaak voorkomender fenomeen binnen de sanitair wereld, zo worden douchewc’s steeds vaker gezien binnen huishoudens maar ook in hotels binnen Nederland zijn de elektrische bidets veel terug te vinden. Een douchewc reinigt het onderlichaam doormiddel van een waterstraal.

Is een bidet ook voor u interessant? Hier een lijst met 6 redenen waarom ook jij een bidettoilet zou moeten kopen.

1.       Hygiëne:

De eerste en misschien wel belangrijkste reden is dat een douchewc de gebruiker na ieder toiletbezoek grondiger en effectiever reinigt dan het traditionele ruwe toiletpapier. Dit komt omdat water simpelweg beter reinigt als andere alternatieven.

Zo is het in andere landen zeer gebruikelijk om na het toiletbezoek de billen te reinigen met water, echter hebben wij hier in Nederland toch een achterstand in.

Als je er bij stilstaat is het ook best gek dat we nog toiletpapier gebruiken bij het reinigen van ons onderlichaam terwijl we in alle andere situaties wel water gebruiken om schoon te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meest voor de hand liggende voorbeeld, het douchen, of bij het wassen van de vaat, het wassen van de handen maar ook het wassen van de auto doen we veelal met water.

Dit omdat water zorgt voor het betere resultaat als het aankomt op schoonmaken. En toch kiezen nog veel Nederlanders ervoor om na het toiletbezoek zichzelf te reinigen met ruw toiletpapier.

Eigenlijk best gek toch?

2.       Welness:

Een douchewc is praktisch gezien dus erg handig. Maar daarnaast is de een bidet toilet natuurlijk ook een beetje een luxe product. Het bidet zorgt voor een verfrissende reiniging met een naar persoonlijke voorkeur instelbare waterstraal, de meeste douchewc’s beschikkende over een verwarmde zitting maar ook een automatisch geurzuivering of een ingebouwde föhninstallatie in een bidet is niet ongebruikelijk.

Verder is het bidettoilet met 1 druk op de knop vaak te bedienen via een zijpaneel of een afstandsbediening waardoor er eigenlijk bijna geen handmatige handelingen meer aan te pas komen bij het reinigen van het onderlichaam.

bidetoilet kopen

3.       Comfort:

Zoals al eerder benoemd is het bidet dus naar ieders persoonlijke voorkeur in te stellen. Zo is de sproeikop bij vrijwel ieder elektronisch bidet te verplaatsen naar de juiste positie, de waterstraal intensiteit is instelbaar en de temperatuur kan aangepast worden.

Dit allemaal om voor de meest comfortabele bidet ervaring te zorgen.

Ook zorgt de verwarmde zitting van het bidet ervoor dat u ’s winters niet meer voor een erg koude en onaangename verrassing komt te staan.

Voor ieder erg comfortabel dus!

4.       Milieuvriendelijk:

Zoals je je kan voorstellen is al dat eenmalige papiergebruik niet erg goed voor het milieu, zo wordt er per toiletbezoek per persoon zo’n 8 velletjes papier gebruikt. In Nederland betekent dat dat er 22.000 kilometer toiletpapier door het toilet gespoeld wordt.

Dit is erg veel papier dat allemaal moet komen van bomen.

Een bidetsysteem gebruikt alleen voor zeer korte periodes een onmerkbaar beetje stroom en water.

bidetsysteem

5.       Bespaar toiletpapier:

Omdat u geen toiletpapier meer nodig heeft zal dit niet alleen goed uitpakken voor het milieu maar ook de portemonnee heeft hier profijt van. Volgens Geberit AquaClean en TOTO washlets kan het aanschaffen van een douchewc voor een 4 persoonshuishouden zelfs €218 per jaar aan toiletpapier besparen.

6.       Eenvoudig te installeren

Het installeren van een bidettoilet is redelijk eenvoudig, ook voor mensen die zelf, net als ik, niet heel erg handig zijn. Een douchewc past universeel op ieder toiletpot, verder is er alleen een watertoevoer nodig en een vrije wandcontactdoos.

Hierna is het slechts een kwestie van aansluiten en het bidet is klaar voor gebruik.

Meer informatie over een bidettoilet

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl