Tips bij het inrichten van de badkamer

Tips bij het inrichten van de badkamer


Is het hoog tijd om jouw badkamer in een nieuw jasje te steken? En heb je de afgelopen maanden enorm hard gespaard om een badkamerrenovatie te realiseren? Dan wil je natuurlijk wel dat het ontwerp en het interieur straks geslaagd zijn. Hoewel je natuurlijk al veel inspiratie hebt opgedaan, kan het nog best lastig zijn om je over te geven aan een ontwerp. Een badkamer is geen kleine investering. Je wil hier dan ook jaren plezier van hebben. Voordat je leuke badkameraccessoires bij Decorette gaat shoppen adviseren wij dan ook om nog even de volgende tips goed door te lezen. Een geslaagde badkamer inrichten doe je zo!

Bepaal de functie van de badkamer

Dit klinkt misschien als een vreemde tip. De functie van de badkamer is toch duidelijk? Misschien toch niet. Want voor iedereen kan de badkamer een andere rol vervullen. Natuurlijk blijft de basis hetzelfde en zal de badkamer vooral voor sanitaire doeleinden worden ingezet. Dit betekent echter niet dat iedereen op dezelfde manier geniet van deze ruimte. Wij zetten de verschillende rollen en daar behorende tips daarom op een rijtje:

De wellness badkamer:

Anno 2020 zien we dat mensen steeds drukker zijn. Het wordt echt een stuk lastiger om pas op de plaats te houden en te ontspannen. Hele dagen werken, de zorg voor de kinderen, het huishouden en afspreken met vrienden kan soms zijn tol eisen. Daarom is het belangrijk dat er een ruimte in huis is waar jij de volkomen kan ontspannen. Jezelf mag zijn. En voor veel mensen is dit de badkamer. Daarom is de wellness badkamer tegenwoordig zo populair. Deze wordt geheel uitgerust met luxe voorzieningen, waardoor jij in staat bent om beter te ontspannen.

welness spa

Badkamer voor de vroege ochtenden:

Ben jij iemand die ’s ochtends altijd het meest geniet? Of die niet echt een ochtendmens is maar door onregelmatige werktijden vaak in alle vroegte al in de badkamer te vinden is? Dan is het belangrijk om de ruimte hier op aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor meerdere raampartijen, zodat je zoveel mogelijk licht creërt en het gemakkelijker is om wakker te worden. Zo sta je met een fijner gevoel op.

Multifunctionele badkamer:

Heb je een groot gezin of een te kleine badkamer? Dan is het belangrijk dat de ruimte zo efficiënt mogelijk wordt ingedeeld. Multifunctionele meubels en sanitair kunnen hierbij helpen. Kies bijvoorbeeld voor een handig badkamermeubel die met hoogte werkt, zodat je meer spullen kunt opbergen. En kies voor een bad douchecombinatie.

Laat je adviseren door een badkamerspecialist

Natuurlijk komt er een heleboel kijken bij het inrichten van de badkamer. Accessoires en kleuren uitzoeken is waarschijnlijk het leukste werkje, maar dan moet de basis natuurlijk wel goed zijn. En voor de juiste basis is het hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om een specialist in te schakelen. Knoop daarom een goed gesprek aan met een medewerker van een speciaalzaak in badkamers en bekijk wat deze voor jou kan doen. Met behulp van een plattegrond van de huidige badkamer en jouw wensen kunnen jullie samen een plan maken.

Zorg ervoor dat het budget duidelijk is wanneer je een specialist inschakelt. Zo weet hij precies met hoeveel budget hij mag werken en kom jij straks niet voor een onaangename verrassing te staan. Wel zo prettig!

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl