Toonkamer Patsoe voor creatieve designers


De toonkamer Patsoe is een enorm veel besproken onderwerp geweest de afgelopen tijd. Al in 2012 werd het voormalig Patsoe bedrijf opgedeeld voor meerdere toepassingen. Zo werd de begane grond gekocht door de Dutch Design Fabriek (DDF) en bevindt de HKU Beeldende Kunst zich ook in het gebouw. De Dutch Design Fabriek heeft in samenwerking met het merk Patsoe van de begane grond een ‘toonkamer’ gemaakt. Toonkamer Patsoe ook wel te verstaan. In deze kamer mogen alle Nederlandse creatievelingen en ontwerpers hun producten showen. Je kan het dus ook wel zien als een galerij van de beste ontwerpen van Nederlandse afkomt. Ondanks dat Patsoe een begrip is voor Nederlandse ontwerpers en mensen die dol zijn op design en alles wat daar mee te maken heeft, is het ook voor heel veel mensen nog een onbekend merk en van toonkamer Patsoe kunnen ze al helemaal niks maken. In dit artikel vertellen we een beetje over de geschiedenis van het merk Patsoe en leggen we uit wat de toonkamer Patsoe eigenlijk precies inhoudt.

Toonkamer Patsoe: wat is Patsoe?

Patsoe is een zeer bekend Nederlands merk. Hier hebben vrijwel alle grote Nederlandse ontwerpers gewerkt en hebben samen een stel zeer bekende meubelstukken op de markt gebracht. Patsoe werd opgericht in 1913 te Utrecht en heeft zeker na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld in de meubels die we vandaag kenmerken als Dutch Design. Het huidige bedrijf is op dit moment gevestigd in Houten, waar het voormalig bedrijf in Utrecht gebruikt wordt als plek waar creatievelingen hun ei kwijt kunnen. Patsoe wordt als voorvader gezien van alle nieuwe Nederlandse meubelmerken en het is dan ook niet voor niets dat nieuwe ontwerpers zich vereerd voelen als ze een plekje aangeboden krijgen in de toonkamer Patsoe.

Toonkamer Patsoe: wat kunnen wij hiervan verwachten?

Bij de toonkamer Patsoe krijgen nieuwe ontwerpers en andere creatievelingen de kans om hun eigen werken te vertonen in een galerij. De Dutch Design Fabriek is zeer geïnteresseerd in de samenwerking tussen nieuwe en oude vertrouwde ontwerpers. Het resultaat is vaak verbluffend. Maar wat is de rol van Patsoe hierin? Allereerst is de toonkamer Patsoe gevestigd in de voormalige fabriek van Patsoe. Daarnaast hecht de eigenaar van Patsoe ook enorm veel waarde aan het opleiden van nieuwe Nederlandse ontwerpers. Daarnaast kunnen zij zelf ook nog wat leren van de samenwerking met jonge en bijzondere creatievelingen. Dit is dan ook de reden dat zij zeer blij zijn met het HKU voor Beeldende Kunst dat tevens gevestigd is in het gebouw. Deze jonge ontwerpers to be krijgen de kans om samen met Patsoe te brainstormen over nieuwe ontwikkelingen op de Nederlandse markt. Ook mogen zij regelmatig de toonkamer Patsoe bezoeken en nieuwe ideeën opperen. Hiermee probeert het DDF en Patsoe een nieuwe generatie van innovatieve ontwerpers te creëren. En dat lukt aardig! Naar verwachting zullen het aantal bekende Nederlandse ontwerpers de komende jaren alleen maar toenemen en kunnen wij ons misschien evenaren met de buitenlandse ontwerpers. Misschien mogen wij dan Dutch design verkopen aan het buitenland en met net zoveel enthousiasme ontvangen worden als toen het geval was met Italiaanse design meubels.

Toonkamer Patsoe: leuk dagje weg?

Het is niet mogelijk om de toonkamer Patsoe op alle dagen te bezoeken. Wel zijn er regelmatig speciale dagen waarin de galerij getoond wordt. Sinds 2016 is er tevens een restaurant en café gevestigd, waardoor de hele ervaring nog leuker zal worden. Vooral de creatieve geesten onder ons kunnen hun hart ophalen bij de toonkamer Patsoe. Maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in de toekomst van Dutch Design kunnen hier enorm van genieten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl