Tuintrends voor het nieuwe jaar 2023

Tuintrends voor het nieuwe jaar 2023


De lente is weer bijna aangebroken, de schaapjes staan in de wei. De krokusjes en sneeuwvlokjes komen weer tevoorschijn en de zon komt er weer lekker doorheen. Het is alsof de wereld weer tot leven komt. Aan de bomen in je tuin komen weer blaadjes, het gras gaat weer groeien en ja, ook het onkruid komt weer naar boven. Jij moet dus weer een keer naar buiten om de tuin te doen.

Voordat je dat doet wil je natuurlijk weten wat de tuintrends zijn van 2023: wat zijn leuke ideeën om te veranderen dit jaar en welke trends kan je echt niet missen? Op die vraag proberen we in dit artikel antwoord te geven. Hier zijn 5 trends die dit jaar populair zijn in de wereld van het tuinieren.

Trend #1: De natuur staat centraal

Anno 2023 geldt het principe van duurzaamheid in bijna alles wat consumenten kopen. Het is enorm belangrijk voor klanten dat ze weten dat een product duurzaam is geproduceerd en dat het lang meegaat. Zowel tuinstoelen als verlichting maar ook gekweekte planten en bomen moeten stuk voor stuk voldoen aan de duurzaamheidseis. Wellicht is dat ook iets wat jij belangrijk vindt voor je tuin. Dan is er vast nog veel te winnen. 

Trend #2: Het gereedschap moet duurzaam

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch gereedschap of gereedschap dat alleen met de hand moet worden gebruikt. Erg populair is het gereedschap van het merk Felco. Met een Felco snoeischaar, maar ook bijvoorbeeld een beugelzaag, kun je dingen die je normaal met de benzinemotor zou doen, nu met de hand doen. Het is niet alleen goed voor het milieu, het is ook een manier om je spieren weer eens te trainen.

Trend #3: Compost en goede grond

Onderdeel van het nieuwe denken aan duurzaamheid is ook dat mensen steeds vaker hun eigen composthoop creëren. Huisvuil zoals oude koffiefilters met koffiereut, theezakjes, halfvergane salades, broodkorsten en andere dingen die men normaal in de prullenbak gooit, kun je ook gebruiken om potgrond mee te maken. Je kunt het bijvoorbeeld in een bak gooien met een glazen deksel zodat de zon z’n werk kan doen en het geheel composteert. Wel is belangrijk om het dicht te doen: ratten en muizen vinden het anders maar al te fijn dat jij eten buiten legt voor ze.

Trend #4: Vrij spel voor de natuur

Het is steeds meer geaccepteerd dat de natuur in de achtertuin veel meer vrij spel krijgt. Mensen laten de natuur op een gecontroleerde wijze verwilderen zodat het een natuurlijk karakter krijgt. Een wat grotere tuin krijgt zo kronkelige paden en een beetje een wild karakter. Dat alles gaat natuurlijk tegen het traditionele idee van de indeling van de verschillende vakken van een tuin in. Ook is bestrating steeds meer uit den boze: houtsnippers of open tegels zijn steeds meer populair. Het voordeel is natuurlijk dat er minder regenoverlast komt want het water zakt makkelijker weg.

Trend #5: Het terras blijft belangrijk

Het zit nog altijd in ons bloed om lekker buiten te zitten op een zomeravond. Welke tuintrend jij ook volgt, het belangrijkste is om op een warm, zonovergoten avondje nog even een pilsje te doen in de tuin. Of het nu een terras is of gewoon een tegelstoepje, het is een aanrader om comfortabele meubels aan te schaffen zodat je optimaal kan genieten van je eigen tuin. Veel plezier! 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl