De 4 grootste valkuilen bij de aankoop van een zonnescherm-min

De 4 grootste valkuilen bij de aankoop van een zonnescherm


Ben jij op zoek naar een nieuw zonnescherm op maat voor jouw terras? Bekijk dan van te voren wat er allemaal mogelijk is en laat je goed informeren door een specialist. Het zou zonde zijn als jouw scherm straks niet past of dat je doek gaat verkleuren. Bekijk de 4 grootste valkuilen bij de aankoop van een zonnescherm.

1. Zonwering kopen van slechte kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten zonwering die elk gemaakt zijn van verschillende materialen en  doeken. Het is belangrijk dat dit van goede kwaliteit is, zodat ook na een aantal jaar gebruik je zonnescherm goed functioneel en mooi blijft. Vaak is dit bij goedkopere vormen van zonwering ver te zoeken. Omdat zonneschermen buiten hangen moeten ze geïmpregneerd zijn met een kwalitatieve coating, anders is de kans groot dat er snel schimmel of mosvorming op het doek verschijnt. Daarnaast is het belangrijk dat de kleur van het doek volledig tot de vezels van het doek is ingetrokken en niet alleen op het doek is gedrukt. Dit om verkleuring en vervaging tegen te gaan.

2.Zelf monteren

Heb je een mooi zonnescherm op maat uitgezocht, dan is het tijd om het scherm te monteren. Waar sommige soorten zonwering, zoals een screen of een rolluik, nog wel eens door een handige doe-het-zelver geplaatst kunnen worden, is dit bij een zonnescherm geen goed idee. Een zonnescherm is erg groot en zwaar, het is dus belangrijk dat het scherm stevig aan de gevel gemonteerd wordt. Daarnaast zijn zonneschermen voorzien van een elektrische motor en bediening, waardoor je boven je hoofd moet werken. Dit alles zorgt ervoor dat het een zware en ingewikkelde klus is. Geef het werk uit handen aan een ervaren monteur en voorkom een beschadigde gevel, rugpijn of misschien zelfs een beschadigd zonnescherm.

3. Niet gebruiksvriendelijk

Een zonnescherm is vaak een investering voor de langere termijn. Kies daarom voor comfort en bedieningsgemak. Tegenwoordig zijn bij alle zonneschermen voorzien van een elektrische motor. Hierdoor hoef je zelf niet meer handmatig je zonnescherm in en uit te draaien. Je kunt voor verschillende soorten bediening kiezen: een wandschakelaar, een afstandsbediening of een app voor je smartphone. Elektrische bediening kost dan wel iets meer, maar zorgt voor zoveel meer gebruiksgemak dat het de investering zeker waard is. Bedien je je zonwering met een app op je smartphone, dan kun je dit zelfs op afstand doen. Ideaal wanneer je vergeten bent het zonnescherm in te doen en het begint te regenen.

4. De hoofdprijs betalen

Wil je nieuwe zonwering voor jouw terras? Ga dan langs bij een zonwering specialist. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten zonneschermen, welke allemaal andere eigenschappen hebben. Een specialist kan je voorzien van persoonlijk en professioneel advies. INHUIS Plaza biedt verschillende merken zonwering aan. Zo is er voor elke prijsklasse wel een geschikt zonnescherm op maat te vinden en betaal je niet teveel voor jouw scherm.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl