traplift bocht

Verbouwen om een traplift te plaatsen?


Weet je het nog? Vroeger rende je zonder erover na te denken met wel twee treden tegelijk de trap op. Werken in de tuin was een ontspannende bezigheid en je draaide je hand niet om voor een stevige wandeling. Naarmate de jaren vorderen wordt bewegen meestal steeds lastiger of zelfs pijnlijk. Voorheen makkelijke huishoudelijke taken zijn niet meer zo eenvoudig en eigenlijk zou het beter zijn om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Maar verhuizen, daar moet je eigenlijk helemaal niet aan denken. Thuis is het fijn en daar wil je blijven. Een traplift lost gelukkig bijna alle problemen op, maar is daar geen enorme verbouwing voor nodig?

 Langer thuis blijven wonen wordt tegenwoordig steeds gebruikelijker. Sterker nog, de overheid stimuleert het zelfs! Het is de wens van veel ouderen om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen zolang dat nog gaat en verantwoord is. Hiervoor moet de woning vaak wel aangepast worden en dienen een aantal hulpmiddelen te worden aangeschaft. Over het algemeen blijkt dat een traplift de grootste positieve invloed heeft op het wooncomfort. Zonder pijn en moeite weer boven komen en de bovenverdieping net zoals vroeger kunnen blijven gebruiken is een groot voordeel en levert veel gemak op.

Verbouwen voor een traplift?

Rechte traplift 2b

Hierover kunnen we direct duidelijk zijn: voor het plaatsen van een traplift is helemaal geen verbouwing nodig. Een traplift wordt eenvoudig op de traptreden gemonteerd. Er hoeft zelfs niet in de muur geboord te worden. Een traplift is ook altijd weer zonder zichtbare schade te verwijderen. Omdat bijna geen enkele trapsituatie hetzelfde is, moet een traplift meestal wel speciaal op maat worden gemaakt. Dat maakt trapliften over het algemeen een kostbare investering. Er zijn bedrijven die gebruikte trapliften professioneel reviseren. Hierdoor bespaar je tot wel 50 procent op de kosten vergeleken met een nieuwe traplift. Alle onderdelen zoals de rail, motor, stoel en de bekleding en de accu’s worden volledig nagekeken en waar nodig vernieuwd. Het resultaat is een tweedehands traplift die kwalitatief vergelijkbaar is met een nieuw exemplaar.

De mogelijkheden voor een traplift thuis


Het plaatsen van een traplift is vrijwel altijd maatwerk. Simpelweg een traplift via Marktplaats kopen loopt gegarandeerd uit op een teleurstelling, omdat deze niet gaat passen: te groot, te kort, een vreemde bocht of verkeerde hellingsgraad zijn maar enkele van de problemen die zich in zo’n geval openbaren. Het is een goed idee om geheel vrijblijvend een deskundige adviseur naar je trapsituatie te laten kijken. Deze expert meet de trap op en kan aan de hand van deze gegevens direct een scherpe en passende offerte maken voor de plaatsing van een gebruikte traplift. Indien noodzakelijk  kan een traplift zelfs binnen 48 uur geplaatst zijn!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag de gratis infogids aan of neem direct contact op met een adviseur van Smienk Trapliften.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl