Waarom een verzekering voor jouw woning zo belangrijk is!

Waarom een verzekering voor jouw woning zo belangrijk is!


Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan wat er gebeurd als jouw woning niet of onderverzekerd is? Net zoals bij een ernstig ongeval kan de schade vele duizenden en zelfs vele honderdduizenden euro’s bedragen. Bijna niemand kan zulke hoge kosten uit eigen zak betalen. Als je schuldig bevonden wordt aan het veroorzaken van de schade dan zul je die kosten dus moeten betalen en word je er dus voor de rest van je leven aan herinnert. Het is dus verstandig om nog eens goed naar je huidige verzekeringspakket voor je woning te kijken. Consumenten die dat al gedaan hebben gebruiken luminablog.nl om de verschillende aanbieders van verzekeringen te beoordelen en vergelijken. Op die manier kom je meer te weten over de diverse verzekeringen die er aangeboden worden. We leggen de belangrijkste graag nog eens aan je uit.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is een verzekering die zoals de naam al doet vermoeden de schade aan de opstal verzekert. De opstal zijn alle materialen en onderdelen die aan je huis vastzitten. We hebben het in dit geval dus over de schoorsteen, de dakgoten en regenpijpen en natuurlijk het dak. De fundering en de ramen behoren ook tot je opstal maar lang niet alle polissen dekken deze laatste twee automatisch. Vaak zul je ze extra moeten bijverzekeren, bestudeer dus goed de kleine lettertje van de polis die je wilt afsluiten. Het is belangrijk om dat te doen aangezien steeds meer grote bedrijven die oorspronkelijk niets met verzekeringen te maken hebben ook in de wereld van de verzekeringen stappen. Wist jij bijvoorbeeld al dat het bedrijf van Nederlands bekendste rookworsten inmiddels ook verzekeringen verkoopt? Lees meer over de Hema schadeverzekeringen ervaringen en kom erachter of de aangeboden polissen bij jouw wensen passen.

Wat is een inboedelverzekering?

Dit is een verzekering die alle schade aan je inboedel dekt. Onder de inboedel verstaan we letterlijk alles wat zich in en om je huis bevindt dat je beet kunt pakken en mee kunt nemen op het moment dat je gaat verhuizen. Het gaat hierbij om meer dan alleen de meubels. Ook (brom)fietsen en kleine huisdieren zoals konijnen, honden en katten worden tot jouw inboedel gerekend. Er wordt door de verschillende maatschappijen voor de uitkering van eventuele schade onderscheid gemaakt over waar de inboedel zich bevindt. Er wordt onder meer gekeken of de spullen zich in en bij jouw woning bevinden of dat ze in een gemeenschappelijk trappenhuis stonden. Inboedel die zich aan de buitenkant van jouw woning bevond zoals satellietschotels, antennes en zonneschermen worden ook apart bekeken.

Niet verplicht, wel verstandig

Deze twee voorbeelden zijn de meest belangrijke verzekeringen die in Nederland niet verplicht maar wel verstandig zijn. Zoals in de inleiding al omschreven bespaar je jezelf veel problemen door voor een verzekering met de juiste dekking te kiezen. Jij wilt toch ook niet door een kleine nalatigheid of door een simpel ongelukje nog jaren boeten? Er zijn natuurlijk nog een aantal verzekeringen voor je woning maar die bespreken we graag in een volgende blog. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overlijdensrisicoverzekering die alleen verplicht is als je een hypotheek afsluit. Door deze verzekering is de hypotheekverstrekker verzekerd dat de hypotheek wordt afgelost als je vroegtijdig komt te overlijden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl