Vloerrenovatie voor elk budget

Vloerrenovatie voor elk budget


Naast je meubelen bepaalt de vloer ook voor een groot deel de uitstraling van je interieur. Dan is het wel zo prettig als dit onderdeel van je (woon)ruimte ook goed verzorgd is. Zie je een paar versleten plekken? Bij een houten vloer kan dat nog best wel iets hebben. En kleine plekjes kan je bijvoorbeeld verbloemen door een tapijt neer te leggen. Maar als er echt sprake is van grote beschadigingen, dan is het toch tijd voor een vloerrenovatie. Heb je hier op het moment niet heel veel geld voor? Geen zorgen, wij geven je een aantal opties voor vloerrenovaties voor elk budget.

Elke look met PVC

Ben je fan van natuurlijk hout of steen, maar heb je op het moment financieel geen ruimte voor een grote vloerrenovatie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van PVC. Dit lijkt een beetje op de zachtere vloeren van zeil. Echter bestaat PVC uit harder vinyl met een sterke toplaag, waardoor de vloer een zeer lange levensduur heeft en er niet gauw krassen op het oppervlak komen. Verder kan PVC voorzien worden van bijvoorbeeld een hout- of steenprint, waardoor het lijkt alsof je een echt een vloer hebt van dit materiaal.

elke look met PVC

Een moderne gietvloer

Een vloer die je tegenwoordig in veel interieurs ziet, is de gietvloer. Maar waarom is juist dit zo populair? De meest bekende variant van de gietvloer, is in een witte variant en een betonlook vloer. Maar er is daarnaast nog veel meer mogelijk, zo kan deze ook gelegd worden in een grindvloer en pandomo vloer in verschillende tinten. Daarnaast is deze ondergrond naadloos, slijtvast en bestand tegen vocht en vaak ook chemische stoffen. Vuil hoopt zich niet op, dus aan het onderhoud ben je weinig tijd kwijt. Een gietvloer laten leggen is maatwerk en er is een optie beschikbaar voor elk budget. Neem dus altijd contact op met een specialist voor de meest goedkope gietvloeren.

goedkope gietvloeren

Bezoek een outlet

Heb jij je zinnen gezet op een vloer van laminaat, maar heb je momenteel niet genoeg budget? Ga dan niet gelijk op zoek naar andere vloerbedekking, want je kunt het laminaat waarschijnlijk toch nog in huis halen. Ga online op zoek naar een outlet bij jou in de buurt. Daar verkopen ze restanten laminaat uit andere winkels voor een zacht prijsje. En vaak heb je ook nog ruime keus uit verschillende tinten. Ook ondervloeren kan je hier voor een goede prijs aanschaffen. Wil je het helemaal budgetvriendelijk aanpakken? Vraag dan aan een paar handige vrienden en kennissen of zij je willen helpen met het leggen van deze vloer.

Een nieuwe laag over de bestaande vloer

Kan de huidige vloer op zich nog wel een ronde mee, maar heeft deze enkele slijtplekken of is de ondergrond behoorlijk glad geworden? Dan is dat eenvoudig op te lossen door een nieuwe beschermlaag, oftewel coating, aan te laten brengen. Deze wordt meestal aangebracht op een ondergrond van kunststof, beton of anhydriet en geeft de vloer in een mum van tijd een nieuwe uitstraling. Daarnaast is deze beschermlaag beschikbaar in een aantal varianten, zoals een epoxy coating, antislip vloercoating of PU coating. Neem vooral een kijkje op betonvloercoating.nl voor de mogelijkheden en een passende prijsopgave.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl