Volg deze stappen bij het verwijderen van tapijt

Volg deze stappen bij het verwijderen van tapijt


Het verwijderen van oud tapijt en het krijgen van een nieuwe vloer kan een enorme impact hebben op je huis tijdens een verbouwing, maar het kan ook een grote impact hebben op je budget als je het niet zelf doet. De kosten om iemand in te huren om je tapijt te verwijderen, kunnen gemakkelijk oplopen tot honderden euro’s, wat je liever wilt gebruiken om je rekening bij de goedkoopste energieleverancier te betalen. Sommige tapijtleggers verwijderen je oude tapijt gratis, maar vaker wordt deze service bovenop de installatie in rekening gebracht. Daarom kun je beter zelf je tapijt verwijderen, waar je de onderstaande tips voor kunt gebruiken!

Begin vanuit één hoek

De eerste stap is om een ​​hoek van je kamer te kiezen en het tapijt op te trekken, waarbij je ervoor zorgt dat je de stekelige plakstrips rond de randen vermijdt. Een tackstrip is een dun stuk hout, bezaaid met spijkers, gebruikt bij de installatie van tapijt. Als het tapijt niet met pure kracht beweegt, snijd dan een klein vierkantje uit de hoek met je mes. Vervolgens kun je aan het grotere gedeelte trekken en het tapijt beginnen te scheuren. Wel is het aan te raden om ook alvast je verzekeraar te raadplegen om te vragen welke eventuele extra kosten er zijn. Zo kun je online je opstalverzekering vergelijken en eventueel je dekking verhogen bij een dure vloer.

Rol je tapijt in stroken op

Gebruik een mes om het tapijt in repen te snijden die handzaam zijn om op te rollen en te verplaatsen. In een woonkamer van gemiddelde grootte zou je goed moeten kunnen werken met tapijt dat in drieën is opgerold. Rol een derde van je tapijt terug naar het midden van de kamer. Gebruik je mes om langs de vouw te snijden en houd beide handen op het mes voor de veiligheid. Rol het uitgesneden stuk tapijt op!

Scheur de vulling eronder

Doe-het-zelf-tapijtverwijdering bestaat uit twee delen: het tapijt verwijderen en vervolgens de vulling eronder scheuren. Gelukkig is de meeste vulling in patches aan de ondervloer geniet, dus je zou een naad moeten kunnen pakken en deze vrij gemakkelijk kunnen scheuren. Rol elk deel van de opvulling op zoals je deed terwijl je het tapijt naar boven trok, waarbij je elk stuk duct tape afplakt om te voorkomen dat ze zich ontvouwen. Zorg ervoor dat je tijdens dit proces handschoenen draagt ​​om te voorkomen dat je met je vinger aan de nietjes prikt.

Controleer en bereid je ondervloer voor

Zodra de opvulling is verdwenen, kun je je ondervloer inspecteren. Dit is een belangrijke stap als je van plan bent nieuwe hardhouten vloeren of tegels te installeren, aangezien eventuele problemen met de ondervloer veel moeilijker op te lossen zijn als de nieuwe vloer er eenmaal is.

Verwijder je kleefstrips

Als je nieuwe vloerbedekking aanbrengt en je bestaande tackstrips zijn in goede staat, dan kun je deze stap helemaal overslaan. Zo niet, dan heb je je koevoet en hamer nodig. Om tackstrips te verwijderen, zoek je de spijkers die ze op de grond houden en schuif je je koevoet eronder. Gebruik de hamer om hem dieper in de opening te duwen en trek aan de koevoet om de strip los te maken totdat deze vrij is.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl