Groene dak in de stad

Voordelen van een groen dak aanleggen


Een groen dak aanleggen doe je niet zomaar. Je spreekt een professionele firma aan om het aan te leggen of je probeert het zelf te installeren. Laat je goed informeren vooraleer je deze stap zet. In elk geval mag je gerust zijn: een groen dak heeft vele voordelen. Wij zetten ze hier graag voor jou even op een rijtje.

Een groen dak isoleert je woning

Bovenop je dak krijg je een extra isolerende laag. De planten vormen een tapijt dat je woning beschermt tegen harde vorst. Bovendien worden geluiden van buiten gedempt en krijg je een beter akoestisch geïsoleerde woning.

De laag planten beschermt tegen UV stralen

Doordat je op je dak een ondoordringbare laag hebt, kunnen UV-stralen geen schade aanrichten aan je waterdichte coating op je plat dak. Daardoor heeft deze waterdichte laag een grotere levensduur.

Meer zuurstof en koelte in de stad

Als je kiest voor een groene stadswoning, dan help je mee aan de zuurstofhuishouding in je omgeving. Een groen dak aanleggen heeft als gevolg dat er meer CO2 omgezet wordt in zuurstof. Bovendien helpen groene daken om de hitte-opslag in de stad te verminderen. De warmte die door de gebouwen opgeslagen wordt, wordt afgekoeld door de aanwezigheid van groene daken. Dit kan alleen maar de algemene gezondheid in de stad bevorderen.

Minder regenwater naar de riool

Je zou versteld staan hoeveel regenwater er door een groen dak opgenomen wordt. Dit heeft als gevolg dat er minder regenwater naar de afvoer gaat.

Meer groen in de stad

Als je vanuit je flatgebouw kunt uitkijken op groene daken, geeft dit een rustgevend effect. Ook al ben jij zelf niet de gelukkige die op groene daken uitkijkt, je buren zullen er jou heel dankbaar voor zijn. Hoe meer groen en natuur in de stad, hoe aangenamer het er wonen is.

Je eigen voedsel op je dak?

Als je dak hiervoor geschikt is, kun je eventueel een tuintje aanleggen bovenop je woning. Je kunt bepaalde soorten groenten en fruit zonder problemen op je dak kweken. Wat is er aangenamer dan je eigen gekweekt voedsel op je tafel te zien?

Een groen dak aanleggen heeft meer voordelen dan je denkt. Het is zeker het overwegen waard!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl