De voordelen van een PVC vloer


Als je binnenkort gaat verhuizen of je huidige woning een make-over wilt geven, weet je hoogstwaarschijnlijk heel goed hoe moeilijk het kan zijn om een geschikte vloer uit te kiezen. Een vloer kan een interieur maken of breken. Het is dan ook van cruciaal belang om deze zoektocht zeer serieus te nemen. Bij je zoektocht naar dé perfecte vloer is de term PVC vloer vast wel eens voorbij gekomen. De recensies zijn vaak zeer uiteenlopend: de ene wilt nooit meer zonder en de ander heeft spijt van zijn vloerkeuze. Natuurlijk zien we dat ook terug in andere vloersoorten, wat voor de één werkt, kan voor de ander weer verschrikkelijk zijn. Het kan dan ook best moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Om de keus alvast een stuk makkelijker te maken, behandelen we in deze blog alle voordelen van een PVC vloer.

Niet van echt hout te onderscheiden

De PVC vloer staat vooral bekend om zijn karakteristieke uitstraling. De vloer is bijna niet van een traditionele houten vloer te onderscheiden, dit dankzij de moderne huidige technieken. De vloer bestaat uit meerdere lagen kunststof en PVC, er komt geen hout voor in het huidige productieproces. Daardoor geniet je van de prachtige uitstraling van een houten voer, maar profiteer je van alle voordelen van PVC. Het is niet voor niets dat de PVC vloer zo populair is in ons land.

pvc vloerenZeer duurzaam

Een nieuwe vloer is altijd een flinke investering. Je wilt dan ook dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. De realiteit is echter dat de meeste vloeren na een jaar of 5 alweer aan vervanging toe zijn. Dat is uiteraard hartstikke zonde en kost je ook nog eens enorm veel extra tijd. De PVC vloer brengt hier verandering in. PVC staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De vloer is veel sterker dan een traditionele laminaatvloer of houten vloer en gaat daardoor veel langer mee. Bij andere vloeren zien we dat de kwaliteit en uitstraling na enkele jaren al achteruit gaat, bij PVC is dit niet het geval. Hierdoor hoef je de vloer minder vaak te vervangen en wordt het milieu minder belast. Kortom: een win-win situatie voor iedereen!

Onderhoudsarm

Het nadeel van een traditionele laminaatvloer of houten vloer is dat deze slecht tegen vocht kunnen en ook nog eens om extra onderhoud vragen. Een PVC vloer is veel sterker en beschikt over een gladde oppervlakte, hierdoor is deze gemakkelijk schoon te houden. Je hoeft de voer niet te behandelen met speciale reinigingsmiddelen of oliën. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer netjes te houden. Bovendien voorkomt de ijzersterkte toplaag eventuele beschadigingen, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een verkeerd onderhoud.

onderhoudsarm

Geluiddempend

Woon je in een tussenwoning of flat? Dan weet je waarschijnlijk heel goed dat het erg gehorig kan zijn in huis. Bij sommige vloeren is het extra goed te horen dat mensen heen en weer lopen. Je weet zelf hoe onprettig dit is en wilt uiteraard geen overlast veroorzaken bij de buren. Een PVC vloer staat bekend om zijn geluiddempende kwaliteit, dit geldt voor zowel contact- als omgevingsgeluiden. Hiermee is de PVC vloer de ideale keuze voor elk appartement, tussenwoning of flatgebouw.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl