Welke aanhangwagen kopen

Welke aanhangwagen kopen


Het maken van een keuze voor het type aanhangwagen is geen gemakkelijke. Om de juiste keuze te kunnen maken is het goed om te weten waar je de aanhangwagen voor wil gaan gebruiken. Elk type aanhanger heeft zo zijn eigen voordelen en worden voor verschillende doeleinden gebruikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan verhuizen of simpelweg iets verschepen naar een andere plek .

Aanhanger kopen waar op letten?

Bij het kopen van een aanhangwagen, is het belangrijk dat je let op allerlei verschillende punten. Natuurlijk als eerste komt het materiaal. Tegenwoordig worden bijna alle aanhangwagens gemaakt van aluminium en staal. Maar eerst werden deze gemaakt van hout. Aluminium is sterk en ook licht van gewicht. Staal is zwaarder en robuust.

Een ander belangrijk verschil is of het een geremde of ongeremde aanhangwagen moet zijn. Dat houdt in of er wel of geen remsysteem op hoeft te zitten. Met een geremde aanhangwagen kan de aanhanger zwaarder worden beladen.

Let natuurlijk ook op, wanneer je een aanhanger gaat kopen, of je de aanhanger wel mag trekken. Wanneer de combinatie van het trekkende voertuig en het bruto laadvermogen van de aanhangwagen niet meer is dan 3500 kg is een rijbewijs B voldoende. Alles daarboven is een rijbewijs BE nodig.

Aanhanger kopen waar op letten

Gebruikte aanhangwagen kopen

Bij het kopen van een gebruikte aanhanger is het natuurlijk extra belangrijk om goed te kijken naar de staat van de aanhangwagen. Let bij het kopen van een tweedehands aanhangwagen op deze punten:

  • Banden, kijk naar het profiel, eventuele droogte en scheuren.
  • Chassis, kijk naar eventuele roestplekken.
  • As(sen), deze kan zijn kromgetrokken.
  • Vloerplaat, de betonplex vloerplaat kan gaan rotten door langdurig buiten staan.

Deze punten zijn eenvoudig te controleren en zo voorkom je na de koop ineens tegenvallers als de aanhangwagen toch niet in een goede staat verkeerd.

Plateauwagen

Er zijn natuurlijk veel verschillende types aanhangwagens, maar de plateauwagen is er een die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Een plateauwagen herken je aan de wielen die onder de laadvloer zitten.

Alle borden kunnen naar beneden waardoor je een plateauwagen gemakkelijk van alle kanten kan laden en lossen. Doordat de wielen aan de onderkant zitten is het laden en lossen met een heftruck ook een stuk makkelijker. Een ander voordeel van de positie van de wielen is dat een plateauwagen beschikt over een groot laadoppervlak.

Plateauwagens zijn er in verschillende varianten: enkelas, tandemas en tridemas. Ook zijn er drie verschillende laadvloerhoogtes: 56 cm, 63 cm en 72 cm.

Extra toebehoren voor een plateauwagen

Door extra toebehoren aan een aanhangwagen toe te voegen kan deze voor meerdere klussen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een loofrek, deze wordt vaak gebruikt door hoveniers, je kan door een loofrek veel meer groen afval meenemen. Ook kan je er voor kiezen om een voorrek te monteren. Door een voorrek kan je er bijvoorbeeld een lang voorwerp tegenaan leggen of er iets aan vast zetten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl