Welke haag kan ik het beste planten?


Een haag in de tuin biedt de gebruiker talloze voordelen. Een haag is voor een groot deel sfeerbepalend in de tuin. Het geeft de tuin een geborgen karakter, meer privacy en erfscheiding. Hagen passen vrijwel in elke tuin door hun natuurlijke karakter. Het kiezen van de juiste planten voor de haag kan echter best lastig zijn. Er is immers enorm veel keus en dat maakt de zoektocht er niet bepaald gemakkelijker op. In dit artikel besteden we aandacht aan de Thuja en de laurierkers. Ben jij benieuwd welke het beste geschikt is voor jouw haag? Lees dan snel verder!

thuja-Haag

De Thuja als haag gebruiken

De Thuja wordt ook wel de levensboom genoemd. Deze naam werd gegeven door onderzoeker Jacques Cartier. Hij en zijn team raakten verstrikt in de Canadese winter van 1535-1536. Toen alle mannen te maken kregen met scheurbeuk, waren ze ten dode opgeschreven. Jacques Cartier besloot niet te willen sterven en deed er alles aan om een kuur te vinden. Hij wendde zich tot de Thuja, of levensboom, en maakte een drankje van de Thuja boom. Ze hadden eerder al van de stam gedronken en waren hier niet ziek van geworden. Hij had wel eens van de indianen gezien dat ze drankjes maakten van bomen. Hij besloot de gok te wagen en de andere mannen volgden al snel toen ze merkten dat hij niet ziek werd. Later werd ontdekt dat de Thuja vol vitamine C zat, het vitamine dat met scheurbuik ontbreekt. Sinds deze bizarre wending uit het leven van onderzoeker Jacques Cartier werd de Thuja ook wel levensboom genoemd, de boom die hun het leven had geschonken.

Inmiddels is de Thuja niet meer weg te denken. In vrijwel elke straat zie je wel een haag pronken met deze prachtige groene bomen. Die populariteit is dan ook gemakkelijk te verklaren. De Thuja is, in tegenstelling tot andere hagenplanten, zeer gemakkelijk in onderhoud en blijft vrijwel altijd mooi. Het groen van de Thuja is écht groen en blijft dit ook, zelfs in de winter. Bovendien is de boom niet giftig en is het daardoor de ideale voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren.

De laurierkers in de haag gebruiken

De laurierkers, of Kirschlorbeer, is een zeer geliefde plant die we dikwijls in de Nederlandse hagen verwerkt zien worden. Het belangrijkste kenmerk van deze planten is dat ze heel snel groeien. Hierdoor is het ook de ideale plant om snel een haag mee te vormen. Bovendien zal de haag ook nog eens snel dekkend zijn. Ideaal voor eigenaars van nieuwbouwwoningen, die verliefd zijn geworden op de uitstraling van een haag, en snel willen genieten van de voordelen voor de privacy. Als de plant goed onderhouden wordt, kan deze maar liefst vijftig centimeter per jaar groeien. Deze snelle groei betekent echter ook dat een goed onderhoud noodzakelijk is. Je wilt immers voorkomen dat de haag gaat overwoekeren of té hoog wordt.

Kirschlorbeer

Zowel de Kirschlorbeer, of laurierkers, en de Thuja zijn zeer goede opties om een haag mee te vormen. Voor welke jij gaat is vooral afhankelijk van eigen smaak en hoeveel tijd je kunt investeren in het onderhoud van de haag.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl