Je woning isoleren Dit zijn je mogelijkheden

Je woning isoleren? Dit zijn je mogelijkheden


Zit jij eraan te denken om je woning te isoleren? Dit kan zeker verstandig zijn om te doen, zeker als er al een lange tijd niets aan gedaan is. Het isoleren van je woning heeft meerdere voordelen. Zo zorgt het ervoor dat je woning sneller opgewarmd is en de warmte langer blijft hangen in huis. Ook werkt het geluiddempend en kan het ervoor zorgen dat je energierekening best wat gaat dalen. En niet te vergeten kan een goede isolatie ervoor zorgen dat de woningwaarde verhoogd wordt. Kortom: een hoop voordelen. Maar wat zijn je mogelijkheden bij het isoleren van je woning? Wij zetten hieronder wat soorten voor je op een rij!

Bodemisolatie

Een soort isolatie waar je over na kunt denken, is bodemisolatie. Deze soort isolatie komt vooral voor bij oude woningen. Als je in jouw kruipruimte van je woning last hebt van vocht, tocht en/of schimmels, kan bodemisolatie zeker verstandig zijn. Bij bodemisolatie wordt er een laag isolatie aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Als je dit niet laat isoleren, is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met veel vervelende dingen in huis. Niet alleen vocht, tocht en schimmels, maar bijvoorbeeld ook een koude vloer of muffe geur.

Vloerisolatie

Bij je huis isoleren kun je naast bodemisolatie ook denken aan vloerisolatie. Het isoleren van de vloer is in staat om vervelende problemen in huis op te lossen. Als je bijvoorbeeld last hebt van een vochtige kruipruimte, tocht in huis of een zeer koude vloer, dan kan vloerisolatie de ideale oplossing zijn. Vloerisolatie zorgt ervoor dat je vloer zo’n 4 graden warmer wordt. En dit is niet het enige voordeel, want ook bespaar je hierdoor meer op je energierekening.

Spouwmuurisolatie

Een andere soort isolatie voor je woning, is spouwmuurisolatie. Hier heb je vast wel eens eerder van gehoord. Spouwmuurisolatie heeft dan ook meerdere voordelen en je kunt hier veel profijt van hebben. Bovendien is deze isolatie al binnen een paar jaar terugverdiend. Door spouwmuurisolatie zijn warmteverlies, vocht en tocht in de muren verleden tijd, wat zeer fijn is als je hiermee te maken hebt. Dit is een veelvoorkomende soort van het isoleren van je woning, dus als je te maken hebt met zulke problemen kun je hier zeker over nadenken.

Dakisolatie

Honderden euro’s per jaar besparen aan stookkosten en bovendien meer wooncomfort hebben? Dan kun je ook zeker nadenken over een goede dakisolatie. Niet alle daken zijn namelijk even goed geïsoleerd, waardoor veel warmte verloren gaat via het dak. En dit is natuurlijk ontzettend zonde en niet nodig. Door een goede dakisolatie te realiseren zorg je ervoor dat de warmte in huis blijft en je bespaart op de energiekosten.

Dubbele beglazing

Je woning isoleren kun je doen met behulp van bovenstaande soorten, maar het is ook mogelijk om de ramen in je woning te isoleren met behulp van dubbele beglazing. Als je nog enkel glas in huis hebt, kan dit zeker iets zijn om te overwegen. Dubbel glas heeft voordelen ten opzichte van enkel glas. Met dubbel glas heb je bijvoorbeeld minder last van tocht en lawaai.

Kortom: er zijn veel mogelijkheden als we het hebben over het isoleren van je woning. Als jij al voor een lange tijd niets gedaan hebt aan het isoleren van je woning en last hebt van bijvoorbeeld warmteverlies en tocht- en vochtproblemen, dan is isolatie voor je woning zeker iets om over na te denken!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl