Zithoek restylen

Zithoek restylen


In de jaren 1950 beleefde New York wat wij nu kennen als een vastgoedhausse: een ongelooflijke toename van de vraag naar woningen als gevolg van de economische groei. Dit leidde onder meer tot een ongelooflijke stijging van de huurprijzen in vergelijking met het vorige decennium – de gemiddelde waarden verdrievoudigden zelfs in sommige gebieden.

Zo werd het huren van een goedkope flat in de dichtstbevolkte stad van de Verenigde Staten een grote uitdaging – of beter gezegd, een soort mission impossible, althans zonder enige creativiteit.

Het bewijs hiervan was de oplossing die veel New Yorkse kunstenaars uit die tijd vonden. In het begin van hun carrière en zonder veel geld, begonnen zij oude commerciële of industriële gebouwen te huren voor iets meer dan $100 per jaar – $90 was de gemiddelde maandelijkse huur voor een conventionele flat in die tijd!

Ruim, luchtig en met een rustieke uitstraling werden deze ruimtes omgetoverd tot echte woningen, die aan charme en persoonlijkheid wonnen tot ze tot de categorie cult werden verheven. Daarna kwamen de lofts, die vandaag de dag tot de meest gewilde ruimtes van New York behoren en het voorrecht hebben aanleiding te geven tot een specifiek soort inrichting: de industriële stijl.

In de loop der tijd is deze stijl een wereldwijde trend in de architectuur geworden. Als je de charme van New York en de kosmopolitische geest in jouw huis, kantoor of bedrijf wilt brengen, lees dan verder met dit artikel. Hieronder geven wij je 5 essentiële tips om de industriële stijl op een voortreffelijke manier na te bootsen!

1. Zichtbare structuur

Een van de essentiële aspecten van de industriële stijl is een zekere “work in progress”-sfeer, dat wil zeggen, van iets dat nog niet af is. Daarom zijn zichtbare leidingen, elektriciteitsdraden en balken en onafgewerkte muren of oppervlakken doelgericht en geven ze charme aan deze ruimtes.

Deze bouwstijl die in het zicht moet blijven, kan gemakkelijk worden nagebootst met verf die de textuur van cement nabootst, met een behang van baksteen of zelfs met buizen die aan de muren zijn bevestigd.

2. Ruime ruimtes zonder tussenwanden

Sluit je ogen en stel je een fabriek voor. Je zag waarschijnlijk een grote, geïntegreerde ruimte zonder veel muren of scheidingswanden. Dat is een ander kenmerk van de industriële stijl.

Maar je hoeft niet per se muren neer te halen om deze stijl van inrichten na te bootsen. Hoge plafonds en grote ramen helpen om de ruimten ruimer te maken. Bovendien verhoogt het eenvoudige gebruik van spotverlichting het gevoel van diepte in de omgevingen.

3. Combineer oud en modern

Hout, beton, metaal. De tip is om deze drie basismaterialen te mengen, zowel in de structuur van de huizen als in het meubilair en de decoratie artikelen.

Antiek en modern gaan ook in deze pretentieloze stijl harmonieus samen. Een dergelijke mix kan bijvoorbeeld worden bereikt met een salontafel met een houten blad en aluminium poten of een armatuur met een modern en gedurfd ontwerp, maar toch met een vintage look.

Heb je een design fauteuil? In industriële stijl, zal het perfect staan naast een oudere bijzettafel. Het idee is dat in deze stijl duurdere stukken heel goed samengaan met eenvoudiger en goedkopere stukken.

4. Liever koele kleuren

In de industriële stijl overheersen koude kleuren, zoals aardetinten, zwart en grijs. Deze tinten winnen namelijk aan belang bij de keuze van meubelen, stoffen, kussens en decoratieve voorwerpen in het algemeen. Maar dat betekent niet dat een vrolijker kleur niet welkom is op een meer punctuele manier.

Een interessante tip is het aanbrengen van gekleurde buizen op de muren om een contrapunt te creëren en de ruimte vrolijker te maken.

5. Meubels

Een industriële woonkamer heeft veel houten meubilair. Het hout, bij voorkeur in een middentint, vormt een contrast met het donkere metaal, waardoor de kamer een gevoel van moderniteit en elegantie krijgt.

Meubelen in de industriële stijl hebben een eigen persoonlijkheid en helpen omgevingen op een onmiskenbare manier in deze stijl te stappen.

Deze meubelen, hoofdzakelijk gemaakt van hout, staal en ijzer, volgen een minimalistische trend, met een geometrische uitsnijding en koele kleuren. Salontafels in industriële stijl stralen verfijning uit, staan garant voor een hoge duurzaamheid en kwaliteit, en bieden opties in verschillende maten en vormen.

Geïnspireerd om je woonkamer in industriële stijl in te richten? Bij Giga meubel vind je talloze opties van industriële meubelen vol verfijning en persoonlijkheid die jouw inrichting er modern en luchtig uit zullen laten zien.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl