Zo haal je meer uit jouw verlichting de komende winter 


Zo haal je meer uit jouw verlichting de komende winter

De donkere dagen komen er weer aan. Je hebt vast al gemerkt dat de avond steeds sneller valt. Stiekem ook wel erg gezellig. Althans, wanneer je woning over de juiste verlichting beschikt. Anders is het maar een saaie en ongezellige boel. Waar je je interieur vast al helemaal herfstproof aan het maken bent, wordt dit onderdeel nog al te vaak vergeten. Zonde, want met behulp van de mooie lampen van www.intenswonen.nl creëer je direct een sfeervol geheel. Hierbij hoef je het interieur eigenlijk nauwelijks aan te pakken. Praktische en sfeervolle verlichting doen al wonderen om de donkere winterdagen door te komen. 

Weet jij al waar je op moet letten bij de aanschaf van verlichting voor de komende winter? Met behulp van de volgende tips haal jij meer uit jouw verlichting de komende winter. 

Kies voor een absolute eyecatcher 


Vergeet niet dat verlichting niet alleen heel praktisch hoort te zijn, maar ook nog eens de nodige sfeer geeft. Een lamp kan jouw interieur maken of breken. Denk daarom goed na over het soort lamp dat je koopt. Kies je voor een hanglamp, een staande lamp, een bijzetlamp, enzovoorts. Er is ongelooflijk veel te vinden. Houd bij het kopen van een nieuwe lamp rekening met de plek waar deze geplaatst wordt en ook met de interieurstijl. Een modern interieur vraagt logischerwijs om een geheel ander soort lamp dan een klassiek interieur. Je mag hier ook best wel een beetje mee uitpakken. Kies voor een absolute eyecatcher om jouw interieur compleet te maken. 

Slimme verlichting 


BIj het creëren van een goed lichtplan is het niet alleen belangrijk om over het soort lampen en de locatie van de lampen na te denken, maar ook over hoe je deze gebruikt. Zeker gedurende de wintermaanden worden lampen intensief gebruikt. Helaas betekent dit ook dat de stroomrekening omhoog gaat. En dit in een tijd van inflatie en waarbij de energieprijzen al erg hoog liggen. Daarom is het slim om niet alleen op de functionaliteit, maar ook op de zuinigheid van de lamp te letten. Geef bijvoorbeeld de voorkeur aan ledlampen ten opzichte van conventionele verlichting en kies bij voorkeur voor zogenaamde slimme verlichting. 

Slimme verlichting draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar zorgt ook voor veel beter gebruiksgemak. Met behulp van slimme verlichting ben je in staat om alle lampen op een app aan te sluiten. Hierdoor hoef je niet meer van je stoel af om de verlichting aan- of uit te schakelen. Ook is het mogelijk om de lampen op specifieke tijden aan of uit te laten gaan. Wel zo handig als je snel geneigd bent om dit te vergeten. Zo voorkom je dat lampen onnodig blijven branden als je weg bent. 

Wist je dat slimme verlichting ook bijdragen aan inbraakveiligheid? Ook als je weg bent kun je namelijk de lampen aanzetten. Zo ziet het huis er bewoond uit en zullen inbrekers minder snel hun kans grijpen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl