Zo hou je je huis vrij van straling

Zo hou je je huis vrij van straling


Tegenwoordig hebben we steeds meer last van straling in en om het huis. Onze telefoon maakt verbinding met het internet via 4G. Het duurt niet lang voordat we zijn verbonden met een 5G-netwerk. Binnenshuis geven onze apparaten vooral elektrosmog- en WiFi-straling af. We ontkomen er niet aan, tenzij we in een hutje op de hei gaan wonen. Het is nu nog niet bewezen dat straling slecht voor ons is, maar er zijn wel claims dat het hoofdpijn, vermoeidheid en op lange termijn zelfs kanker veroorzaakt. Hoe kunnen we de straling dan zoveel mogelijk beperken? In dit artikel lees je een aantal nuttige tips.

Zoutlamp kopen

Met een zoutlamp zuiver je de lucht in je huis. Een zoutlamp geeft namelijk negatieve ionen af en dit verbetert de kwaliteit van de lucht. Een zoutlamp zuivert ook je huis, dus dat maakt de atmosfeer vrij van gifstoffen. Een ander bijkomend voordeel is dat vervelende luchtjes ook zo goed als volledig verdwijnen. Bovendien is een zoutlamp goed om de straling van al je elektronische apparaten te verminderen. Heb je nu wel oren naar de aanschaf van een zoutlamp en wil je er eentje kopen? Kijk voor de mooiste modellen op https://www.lalashops.nl.

Producten van de stand-by af

Niet alleen de WiFi router geeft veel straling af. Ook de oudere apparaten, zoals de radio, Game PC en televisie geven regelmatig straling af. Dat is op zich niet zo erg als je het apparaat gebruikt, maar als je niet thuis bent is het wel zonde. Verminder de straling door de producten helemaal uit te zetten, zeker als je niet thuis bent. De stand-by modus zorgt voor extra straling en je apparaat verbruikt meer energie. Helemaal uitschakelen helpt je dus ook besparen op je energierekening. Als je apparaat helemaal uit staat, slijt hij ook minder snel en gaat dus langer mee. Apparaten uitschakelen heeft dus meerdere voordelen.

WiFi tijdelijk uitschakelen

Eigenlijk denken we nooit na over de WiFi-router, maar de WiFi-straling werpt deeltjes in de lucht waaraan we dagelijks worden blootgesteld. Het is nog niet bewezen wat de gevolgen zijn op lange termijn, maar in dit geval kun je beter voorkomen dan genezen. Hoe je dat kan doen is heel simpel. Je zet de router uit wanneer je hem niet nodig hebt. Voor ‘s nachts kun je er ook een tijdschakelaar opzetten. De router schakelt dan uit op de tijden dat je slaapt. Het scheelt hoe dan ook acht uur straling per dag in huis en wie weet hoeveel voordeel dat al heeft op de langere termijn…

wifi straling

Mobieltje op vliegtuigmodus

Door ons mobieltje zijn we ook binnenshuis verbonden met het 4G-netwerk. Als je je daar een beetje voor wil afsluiten, kan het ook helpen om je telefoon ‘s nachts op vliegtuigmodus te zetten. Als je je telefoon als wekker gebruikt, is dat geen probleem. Die gaat wel gewoon af als je telefoon op vliegtuigmodus staat. Wat prettig is, is dat je ‘s nachts ook geen last hebt van binnenkomende berichten. De geluidjes of de trilstand kunnen storend zijn. De vliegtuigmodus is dus ook het beste voor een prettige nachtrust.

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl