design woonkamer

Zo stijl je jouw salontafel


De salontafel is onmisbaar in iedere woning. Dit is het meubelstuk waar je even fijn je kopje koffie op kunt zetten of een kleine maaltijd kunt nuttigen. Sommige mensen gebruiken het zelfs als voetenbankje. Hoe je jouw salontafel ook gebruikt, deze volstaat als ware eyecatcher in iedere woonkamer! Met een tafel kopen ben je echter nog niet. Het is de kunst om deze tafel op de juiste manier aan te kleden om de uitstraling compleet te maken. Maar hoe kleed je jouw salontafel aan? Hoe maak je deze helemaal gereed voor gebruik en kan deze een prominente plek in jouw woning innemen? Wij zetten een aantal stylingtips voor jou op een rijtje.

Meer groen op de tafel

Wil je meer sfeer in huis halen? Dan mogen planten en bloemen natuurlijk niet ontbreken. De huidige woontrends staan bomvol met groene elementen. Dat is dan ook niet zo vreemd, want groen in huis maakt niet alleen heel vrolijk, maar zorgt ook nog eens voor ontzettend veel sfeer. Plaats daarom een fleurig boeket op tafel of gebruik meerdere kleine plantjes voor een speelse setting. Zo wordt de salontafel direct een stuk levendiger.

Vierkante salontafel stylen

Een vierkante salontafel is relatief eenvoudig te onderhouden. Vaak wordt deze in vieren opgedeeld en worden er vier items op de tafel geplaatst. Doordat de accessoires op een geordende manier worden geplaatst, ziet het er een stuk beter verdeeld uit. Doordat het beter geordend is, staat het een stuk strakker op de salontafel. Daarnaast kan je voor dynamiek zorgen door meer geometrische vormen op de tafel te plaatsen. Denk hierbij niet alleen aan rechthoeken, maar ook aan zeshoeken of cirkels.

Spelen met hoogtes

Bij het aanschaffen van accessoires denken veel mensen dat ze dezelfde hoogtes moeten toepassen. Dit ziet er uiteraard een stuk strakker uit, maar de uitstraling wordt wel een beetje vlak. Speel daarom liever met hoogteverschillen. Kies bijvoorbeeld voor kaarsen van meerdere formaten of zet verschillende formaten vazen bij elkaar. Hierdoor ziet het geheel er een stuk speelser uit en creëer je dynamiek. Je kunt het ook over een andere boeg gooien en hoogteverschillen met lagen creëren. Leg bijvoorbeeld een stapel mooie tijdschriften op de salontafel en zet hierboven op een decoratiestuk. Zo creëer je een geheel nieuwe uitstraling voor de salontafel.

Ronde salontafel stylen

Ronde salontafels zijn helemaal hot anno 2019! Ze zijn echter niet eenvoudig om te stylen. Meestal worden de accessoires in een driehoekvorm geplaatst om zo meer dynamiek te creëren. Vermijd rechthoekige items en kies voor geometrische vormen. Zo blijft het geheel speels en wordt de uitstraling van de tafel niet afgevlakt.

Less is more

Overdrijf het stylen van de salontafel niet! Probeer niet allerlei verschillende accessoires bij elkaar te voegen, zonder dat je de functionaliteit van de tafel in acht houdt. De tafel moet wel voor het beoogde doel gebruikt worden. Als je graag je snacks en drankjes kwijt wilt, moet hier wel voldoende ruimte voor zijn. Stort de tafel dan ook niet vol met accessoires, maar houd het minimalistisch en denk aan de functie van de tafel.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl