plisse gordijnen

Vrijhangende plisségordijnen: veelzijdig en flexibel


Plissés zijn geplooide gordijnen die veelzijdig en flexibel in gebruik zijn. Deze gordijnen creëren een mooi afgewerkt, modern en toch onopvallend beeld. De flexibiliteit blijkt uit het feit dat ze op vrijwel elk raam te monteren zijn, of het nu gaat om verticale-, kiep- en draairamen, grote of kleine glasoppervlakken, dakramen, lichtkoepels, serres of driehoeken, vijfhoeken en zeshoeken.

Vrijhangende plisségordijnen

De vrijhangende variant van een plisségordijn is een veel gekozen gordijn. Deze plissé kunt u zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven bedienen. U kunt dus zelf bepalen waar de stof voor hangt en of het licht van boven of beneden uw ruimte binnenkomt.

Geen inkijk

Als u wilt dat er niemand naar binnen kan kijken, maar u wilt wel dat er nog licht naar binnen komt, dan zijn vrijhangende plisségordijnen erg handig. Voor in het kantoor kan dit bijvoorbeeld erg praktisch zijn. Vaak hebben mensen op kantoor liever niet dat men van buiten naar binnen kan kijken. Ze raken namelijk gauwer afgeleid omdat het verleidelijk is om ook terug te kijken. Het is dan erg handig als u de plisségordijnen op ooghoogte kan hangen, zonder dat het volledige licht wordt weggenomen in de ruimte. 

Spelen met het licht

Als de zon alleen aan de onderkant van het raam naar binnen schijnt, is het ideaal als u de plissé alleen op dat stuk voor het raam hangt. Hierdoor komt er wel licht naar binnen via de bovenkant en heeft u geen last van de zon. Dit is bij bijvoorbeeld een rolgordijn niet mogelijk. Het is ook handig met een tv of computerscherm. U kunt de plissé zo hangen dat u geen last van het licht heeft op uw beeldscherm, maar er tegelijkertijd toch nog licht van buiten naar binnen komt. Hierdoor wordt de ruimte niet meteen helemaal donker. 

plisse gordijnen

Bediening

Bij M+N Projecten zijn plisségordijnen in twee verschillende uitvoeringen te verkrijgen. U kunt kiezen tussen koordbediening of handgreepbediening. Bij koordbediening zitten aan beide kanten van het gordijn bedieningskoorden. De bovenzijde is met het rechterkoord te bedienen, de onderzijde met het linkerkoord.

Bij een handgreepbediening zit er aan de boven- en onderkant een handgreep. Het voordeel hiervan is dat u geen last heeft van lange koorden. Het nadeel is dat u bij hoge ramen niet bij de handgreep kan. Hier is koordbediening dus beter.

Kortom, aan plisségordijnen zitten vele voordelen. Een ideale oplossing als u op zoek bent naar veelzijdige en flexibele zonwering!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl