nieuwe zithoek

3 tips voor een nieuwe zithoek


De zithoek speelt een belangrijke rol in de woonkamer. Hier plof je onderuitgezakt neer na een lange werkdag, geniet je van een koel drankje en geniet je van gezellige avonden met vrienden en familie. Als je een nieuwe bank gaat kopen, is het dan ook van essentieel belang dat deze op jouw wensen aansluit. Hoeveel zitplaats is er bijvoorbeeld nodig? Welke stijl en kleuren vind je mooi? Dit zijn vragen die je jezelf ongetwijfeld moet stellen voor het vinden van de juiste bank. Die keuze is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Het aanbod is zó groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Kijk jij op tegen deze ellenlange zoektocht? Dan geven wij 3 tips om het leed wat te verzachten. Zo vind jij binnen no-time een nieuwe zithoek.

1. Bank op maat

Heb je al eens nagedacht over de mogelijkheid om een bank op maat samen te stellen? Je hoeft natuurlijk geen standaard maat bank aan te schaffen. Zeker niet als deze net niet aan je wensen voldoet. Door hem zelf samen te stellen voorkom je een hoop ergernissen. Bovendien kan je zo de zitdiepte- en hoogte geheel naar eigen wens samenstellen. Dit is ideaal voor oudere mensen die moeite hebben om uit een standaard bank op te staan of lange mensen die een bank al snel oncomfortabel vinden zitten. Met een bank op maat is dit probleem verleden tijd.

Moet je rekening houden met de wensen van meerdere gezinsleden? Ook dat is geen probleem. Tegenwoordig is het helemaal in om meerdere soorten bankstellen met elkaar te combineren. Stel dan ook meerdere bankstellen op maat samen, zodat iedereen een fijn plekje in huis heeft. Bovendien geeft het de woonkamer ook nog eens een speelse uitstraling!

2. Let op de beschikbare ruimte

Natuurlijk willen we allemaal dolgraag over een grote en luxe bank beschikken, maar is dit ook wel mogelijk binnen jouw interieur? Het is wel belangrijk om met de beschikbare ruimte rekening te houden. Zo zal je in een ruime woonkamer eerder kiezen voor een royale hoekbank, terwijl je in een kleine ruimte misschien niet eens voldoende ruimte hebt voor een tweezitter.

Kijk ook naar de verhoudingen tussen de bank en het interieur. Als je in een grote woonkamer een kleine en compacte bank plaatst, zal deze vaak helemaal verdwijnen tegen de ruimte. In een kleine ruimte kan een grote bank juist zoveel ruimte in beslag nemen, dat er geen ruimte is voor ander meubilair. Hou de verhoudingen daarom altijd goed in de gaten!

3. Aantal zitplaatsen

Het is uiteraard wel belangrijk dat iedereen in het gezin over voldoende zitplaats beschikt. Ga je net samenwonen? Zijn er altijd heel veel vrienden over de vloer? Heb je jonge kinderen of een paar pubers? De gezinssamenstelling is ontzettend belangrijk bij het bepalen van de hoeveelheid benodigde zitplaatsen. Bedenk tevens hoe belangrijk het is om te kunnen liggen of lekker te kunnen loungen. In theorie kan je natuurlijk met z’n drieën op een 3-zitsbank plaatsnemen. Maar zitten jullie altijd kaarsrecht op de bank? Blijf daarom realistisch en bekijk goed hoeveel ruimte er nodig is. Je kunt de bank ook combineren met een aantal leuke fauteuils, zodat je elkaar aan kunt kijken en de zithoek een speelsere uitstraling krijgt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl