4 handige schoonmaaktips voor ouders met jonge kinderen

4 handige schoonmaaktips voor ouders met jonge kinderen


Een druk gezin, veeleisende carrière en ook nog eens tijd voor elkaar en anderen vrij maken. Er wordt tegenwoordig veel verwacht van jonge ouders. Daardoor is het helemaal niet gek dat schoonmaakwerkzaamheden soms uitgesteld worden. Toch is een schoon huis niet geheel onbelangrijk. Je voelt je alleen niet veel prettiger als het huis weer aan kant is, het is stiekem ook gelijk een stuk hygiënischer. En laten we eerlijk wezen: met jonge kinderen speelt hygiëne natuurlijk een ontzettend belangrijke rol.

Maar wat doe je als je eigenlijk veel te weinig tijd hebt? Of simpelweg geen zin om hier ook nog veel tijd aan te besteden? Dan haal je alle trucjes uit de kast om het schoonmaken leuker én sneller te maken! Wij zetten 4 handige schoonmaaktips alvast op een rijtje.

1.    Voorkomen is beter dan genezen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die je kunnen geven. Als je zoveel mogelijk voorkomt dat de rommel in huis groter wordt, zal je hier later profijt van hebben. Probeer daarom na iedere maaltijd even snel met een kruimeldief over en onder de tafel te gaan. Leg een tafelzeil op tafel tijdens het eten tegen het knoeien. Dat scheelt niet alleen het poetsen van de gehele tafel, maar zorgt ook voor een langere levensduur. En laat je kinderen hun speelgoed zelf opruimen voordat ze naar bed gaan. Dit zijn slechts kleine dingen die al een heel verschil kunnen maken. Als je alles laat oplopen wordt het werk zó immens dat je niet meer weet waar je moet beginnen. De meeste mensen vertonen dan uitstelgedrag, waardoor de klus eigenlijk alleen maar moeilijker wordt. Bijhouden en voorkomen zijn dan ook de sleutelwoorden om het huis eenvoudig en snel aan kant te houden.

tafelzeil

2.    Nooit meer strijken

Iedere ouder kent het: is de wasmand net leeg en een dag later kan je alweer een volle was draaien. Een never ending story waar je soms lichtelijk gestoord van wordt. Gelukkig kost wassen zelf weinig tijd. De wasmachine doet het werk. Strijken, opvouwen en wegleggen kost het meeste werk. Gelukkig kan je al heel wat tijd besparen door nooit meer te strijken. Ja, je leest het goed! En geen zorgen, dit betekent echt niet dat je de gehele dag in de kreukels hoeft rond te lopen. Als je het slim plant en kleding direct op hangertjes hangt of languit laat uitdrogen na het wassen, zal je merken dat deze direct kreukelvrij zullen zijn. Strijken is niet meer nodig!

3.    Vochtige doekjes

Merk jij ook steeds vaker dat je even snel een billendoekje over de tafel of een placemat haalt om het meeste vuil te verwijderen? Slim! Dit kan echter aardig in de papieren lopen. Daarom is het verstandiger om speciale vochtige huishouddoekjes bij de supermarkt in te slaan. Deze hebben hetzelfde uiterlijk als billendoekjes, maar zijn speciaal gemaakt om vet en vuil te verwijderen. Ideaal voor een snelle schoonmaakbeurt.

placemats

4.    Blijf realistisch

Dan nog onze laatste tip: blijf vooral realistisch! Het huis hoeft niet altijd eruit te zien alsof deze in een showroom staat. In een huis mag geleefd worden. Komt het schoonmaken even niet uit? Dan komt het de volgende dag wel. Kinderen zullen zich niet herinneren hoe schoon het huis vroeger was. De mooie momenten samen staan echter in het geheugen gegrift. Probeer het daarom iets meer los te laten en van elkaar te genieten. Dat huis, dat komt wel!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl