moderne badkamer

4 tips voor de moderne badkamer


De badkamer wordt steeds vaker gezien als de belangrijkste ruimte in huis. Dit is de ruimte waar je je even kunt opfrissen na een lange werkdag of heerlijk wat tijd voor jezelf kan nemen. Logischerwijs besteden we daarom ook steeds meer aandacht aan het interieur in de badkamer. Veel mensen genieten tegenwoordig van een moderne woonstijl. Dankzij de strakke belijningen en de tijdloze uitstraling wordt er rust en orde gecreëerd, iets waar je na een drukke dag enorm van kunt genieten. Niet gek dan ook dat de moderne badkamer steeds populairder wordt. Bij Badkamerspecialist Bad & Body geniet je van een breed assortiment om jouw moderne badkamer te (re)stylen. Maar hoe voer je deze woonstijl écht door in de badkamer? Wij geven je enkele tips & tricks!

1.         Rust en orde

Rust en orde zijn de hoofdingrediënten van de moderne woonstijl. Zo ook in de badkamer. Om dit te realiseren is het belangrijk om de ruimte zo goed mogelijk in te delen. Vaak is het hierbij belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Zelfs in een kleine badkamer is dit mogelijk. Hang bijvoorbeeld een grote spiegel boven de wastafel om de badkamer optisch groter te maken of kies voor de juiste badkamerverlichting om het lengtegevoel van de muren te versterken. Kies tevens nooit voor een dichte douche. Dit kan de ruimte en rust dusdanig beïnvloeden dat de strakke belijning geheel wegvalt. Kies bij voorkeur voor een open douche of ga voor glazen wanden.

2.         Rechte lijnen

In een modern interieur zijn strakke lijnen essentieel. Kies daarom voor tegels met een strakke belijning en voer dit ook door in het meubilair. Bedenk wel dat het gebruik van dezelfde vormen niet altijd  even sfeerverhogend is. Om je badkamer meer bezieling te geven is het daarom aan te raden om enkele elementen in een andere vorm te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde wastafel of spiegel. Dit breekt het geheel en geeft de ruimte meer karakter en flair.

strakke moderne badkamer

3.         Het belang van de juiste tegels

Het tegelwerk is allesbepalend voor de uitstraling en sfeer in de badkamer. In een moderne badkamer zien we vooral minimalistische tegels in een rustige kleurcombinatie. Ook hierbij zijn rechte lijnen weer erg belangrijk. Om de rust zoveel mogelijk te bewaren is het van groot belang dat het tegelwerk met precisie wordt uitgekozen. Laat je eventueel informeren door een badkamerspecialist en laat je niet verleiden door te drukke patronen en prints.

moderne badkamer wit

4.         Planten: breng meer leven in de brouwerij

Planten maken in iedere ruimte het verschil. Zeker in de badkamer. Toch aarzelen de meeste mensen om planten in de badkamer te plaatsen. Ze zijn bang dat deze snel zullen verwelken of juist een te drukke uitstraling uitoefenen op de rest van de ruimte. Hou wel in je achterhoofd dat je niet direct een gehele jungle hoeft te plaatsen. In een kleine badkamer kan een simpele kamerplant al voldoende zijn om wat meer leven en kleur in de brouwerij te brengen. Daarnaast beschikken planten over veel gezondheidsvoordelen voor de gebruiker. Genoeg redenen dus om een mooie kamerplant voor de badkamer aan te schaffen.

Extra tip: kies voor planten die bestand zijn tegen een hoge luchtvochtigheidsgraad. Zo blijven de planten langer mooi en hebben ze minder onderhoud en aandacht nodig!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl