Alles wat je moet weten over een betonlook badkamer

Alles wat je moet weten over een betonlook badkamer


De betonlook zien we steeds vaker terug in woningen. Deze wordt in vrijwel de gehele woning toegepast. Prachtig om bijvoorbeeld verf betonlook te gebruiken en zo de woonkamer in een industrieel jasje te steken. Maar ook in de badkamer wordt de betonlook steeds vaker toegepast. Sterker nog, betonlook badkamers zijn momenteel immens populair! Maar hoe komt dat eigenlijk? En hoe creëer je zo’n gave betonlook?

De industriële woonstijl is in enkele jaren uitgegroeid tot één van de populairste woontrends in Nederland. Inmiddels is deze woontrend niet meer weg te denken uit woontijdschriften. Je kunt geen boek openslaan of je vindt inspiratie voor deze bijzondere stijl. Niet alleen voor woningen, maar ook restaurants en hotels maken steeds vaker gebruik van industriële invloeden. Het is dan ook geen wonder dat de betonlook badkamer eigenlijk niet achter kan blijven. Ben jij benieuwd hoe je deze ook in jouw badkamer realiseert? Of wil je weten wat de voordelen zijn of hoe je deze kunt combineren met de rest van je interieur? In dit artikel lees je alles wat je moet en wil weten over betonlook badkamers.

Hoe creëer je een betonlook badkamer?

Een betonlook badkamer is op verschillende manieren te creëren. Sommige mensen hebben de mazzel dat hun huidige woning al over natuurlijke industriële elementen beschikt. Lucky you! Dan heb je immers de mogelijkheid om zoveel mogelijk van het toegevoegde stucwerk te verwijderen en de oude glorie weer in leven te brengen.

Helaas beschikken de meeste mensen niet over deze luxe. Dat betekent gelukkig niet dat je gelijk bij de pakken neer moet gaan zitten, want er zijn nog veel meer andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook vloer, betonlook tegels, betonlook verf of badkamer beton cire van Homeofconcrete. Welke optie je ook kiest, door het gebruik van beton, creëer je altijd een unieke en sfeervolle uitstraling in de badkamer.

Voor- en nadelen van betonlook badkamers

Voor de afwerking van de badkamer is heel veel mogelijk. De tijd van simpel tegelwerk is nu echt voorbij. Men kan kiezen uit Chalk Paint, beton ciré en nog veel meer. Hierdoor kan je de badkamer geheel naar eigen wens samenstellen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van betonlook badkamers?

Voordelen:

  • Beton is tijdloos. Hierdoor past deze ook over tien tot twintig jaar nog bij je interieur. Zelfs wanneer je de gehele badkamer een make-over geeft, zullen de betonnen wanden of vloeren hun sfeerverhogende functie nog kunnen vervullen. Een oplossing voor het leven dus!
  • Betonnen wanden en vloeren zijn zeer eenvoudig schoon te maken, waardoor je de hygiëne in de badkamer kunt waarborgen. Wist je dat een badkamervloer van gegoten beton zelfs schimmels uit de badkamer kan verbannen? Doordat er geen naden aanwezig zijn, blijft de vloer vrij van schimmels en andere bacteriën!
  • Beton is slijt- en watervast. Hierdoor geniet dit materiaal van een zeer lange levensduur en is het uitermate geschikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Nadelen:

  • Een betonnen muur of vloer is relatief duur in vergelijking met standaard tegelwerk. Bedenk wel dat beton over een langere levensduur beschikt, waardoor je op de lange termijn wellicht juist goedkoper uit zal zijn.
  • Betonnen wanden en vloeren zijn vrij moeilijk om zelf te plaatsen. Daarom zal er al snel een vakman voor ingeschakeld worden. In sommige gevallen is dit echter niet nodig. Beton cire kunnen de meeste mensen bijvoorbeeld heel goed zelf gebruiken. Bekijk daarom eerst goed of hulp geadviseerd wordt, zodat je hier niet onnodig kosten aan uitgeeft.
  • Een betonvloer zal nooit geheel strak zijn. Dit is ergens natuurlijk ook wel de charme van het materiaal. Imperfectie kan juist heel mooi zijn. Voor mensen die van strakke vloeren houden is een betonnen vloer wellicht wel een minder goede keuze.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl