Bekende Nederlandse meubelmerken


Er zijn maar weinig mensen die echt Nederlandse meubelmerken op kunnen noemen. Vreemd eigenlijk, nietwaar? Ons land is immers heel wat creatievelingen rijk en als we goed gaan kijken zijn er genoeg bijzondere Nederlandse meubelmerken die iets hebben toegevoegd aan onze markt. Denk aan merken als Droog, MOOOI en Linteloo. Bij deze merken heb je ook direct de associatie met Nederland en dat is misschien ook de reden dat bij veel mensen wel een belletje gaat rinkelen als ze deze namen horen. Andere Nederlandse meubelmerken hebben zichzelf bewust een exotische naam gegeven om van het stigma ‘Dutch design’ af te komen. Dat is misschien dan ook de reden dat weinig mensen ook daadwerkelijk Nederlandse meubelmerken kunnen benoemen. Tijd om daar verandering in te brengen! In dit artikel zetten we belangrijkste Nederlandse meubelmerken van deze tijd voor jou op een rijtje.

Nederlandse meubelmerken: Leolux

Leolux is misschien wel het oudste merk uit dit lijstje van Nederlandse meubelmerken. Dit merk bestaat al sinds 1934. Echt Dutch Design kan je het echter niet noemen, want het design heeft veel meer weg van andere buitenlandse ontwerpers. Het design past dan ook eerder bij een Deense- of Italiaanse ontwerper. Het is dan ook niet voor niets dat hun ontwerpen enorm populair zijn bij andere buitenlandse ontwerpers en zij hier ook veel zaken mee doen. Van oorsprong blijft Leolux echter een Nederlands merk en kan niet ontbreken aan ons lijstje. Van dit merk kun je vrijwel vanalles vinden. Kenmerkend voor dit merk is dat er veel gewerkt wordt met leer en chroom. Je vindt vrijwel alle soorten meubels. Van banken tot tafels en ga zo maar door.

Nederlandse meubelmerken: Linteloo

Linteloo kan zeker niet ontbreken in ons lijstje van meest bekende Nederlandse meubelmerken. Dit merk is opgericht in 1993 door de Zeistenaar Jan te Lintelo. Ondanks dat dit merk niet het langst op de markt is, heeft het ongelofelijke resultaten geboekt. Dat is ook niet zo gek, want de meest bekende ontwerpers zijn hier aan de slag geweest voor het creëren van prachtige designmeubels. Denk aan Roderick Vos en zelfs Jan des Bouvrie! Linteloo staat vooral bekend om meubels voor in de woonkamer. Zo zien we stijlvolle banken, fauteuils en salontafels in hun assortiment. Classy met een Dutch design. Precies zoals we graag zien bij Nederlandse meubelmerken.

Nederlandse meubelmerken: Spectrum

Spectrum is niet zo bekend als het gaat om Nederlandse meubelmerken. Dat is ook niet zo vreemd, want ze zijn juist zo origineel doordat ze een niet al te groot assortiment hebben. Dat betekent wel dat je specifiek opzoek moet gaan naar dit merk om ook daadwerkelijk aan hun meubels te komen. Zeker door het kleine assortiment is het niet mogelijk om je gehele interieur hier aan te schaffen. Dat vinden veel mensen jammer. Als je echter opzoek bent naar een prachtig pronkstuk voor in je woning ben je bij Spectrum aan het goede adres. Dit merk verkoopt vooral prachtige collectie van banken, stoelen, krukken en tafels. Allemaal met hetzelfde stijlvolle en unieke design.

Nederlandse meubelmerken: Mondigs

Het merk Montis kan eigenlijk niet ontbreken in ons lijstje met bekende Nederlandse merken. Dit terwijl dit merk eigenlijk niet al te bekend is. Maar naar verwachting zal dit heel snel gaan veranderen. Ze zijn inmiddels uitgerust met een aantal ontwerpers waar je ‘u’ tegen zegt. Dit zijn allemaal jonge ontwerpers waar we nog heel veel van gaan verwachten. Ondanks het jonge team is dit merk zeker niet het jongste uit ons lijstje van Nederlandse merken. Montis is opgericht in 1974 en gevestigd in Dongen. In de collectie zien we vooral stoelen en banken, maar ook tafels worden steeds meer toegevoegd aan het groeiende assortiment.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl