gereedschap voor thuis

Dit gereedschap mag niet ontbreken in huis!


Vrijwel ieder huishouden heeft een klein arsenaal aan gereedschap in hun huis liggen. Of je nu gezegend bent met twee linkerhanden en het ophangen van een schilderijtje eigenlijk al te veel werk is of dat je een ervaren klusser bent die zijn hand nergens voor omdraait, klussen doen we uiteindelijk allemaal. Denk alleen maar aan het ophangen van een lamp, het plaatsen van een nieuw schilderij, een gordijnrails bevestigen of de boekenkast vast schroeven. Je kunt uiteraard niet verwachten dat iemand anders deze kleine klusjes altijd voor je uitvoert. Zodra je een eigen huis betrekt is het dan ook belangrijk om beetje bij beetje een kleine gereedschapskist vol te verzamelen. Je kunt af en toe eens wat kopen om zo de kosten te verspreiden of alles in één keer kopen, zodat je ook niet meer misgrijpt. Welk gereedschap van Mastertools echt niet mag ontbreken in huis? Wij zetten het in dit artikel voor jou op een rijtje.

gereedschap huis

Hamer

Dit is misschien wel het meest bekende gereedschap dat er bestaat. Daarbij is het ook een zeer praktisch gereedschap. Een hamer gebruik je om spijkers in de muur of hout te slaan. Het zal je verbazen als je bedenkt hoe vaak je hier gebruik van maakt. Tip: schaf een klauwhamer aan, deze is multifunctioneel door de ‘klauw’ als achterkant. Hiermee wrik je kromgeslagen spijkers weer makkelijk uit de muur.

Schroefmachine of boormachine

Een schroefmachine is ontzettend handig en komt altijd wel een keer van pas. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die schroefklussen liever met de schroevendraaier uitvoeren, maar het feit blijft dat dit veel langer duurt dan nodig is. Met een schroefmachine is de klus zo geklaard. Het gebruik van elektronisch gereedschap hoort ook eigenlijk wel bij deze tijd. In de drukte van nu is het heerlijk als je thuis lekker op de bank kan ploffen. Een extra klusje doen vraagt dan ook snel om het nodige gemopper. Met elektronisch gereedschap is de klus niet alleen snel geklaard, maar ook nog eens enorm leuk! Wist je dat je ook een boormachine kan komen in plaats van een schroefmachine? Een boormachine is multifunctioneel en kan zowel schroeven verwijderen als indraaien en gaten boren.

boormachine

Verschillende tangen

Er zijn slechts weinig onervaren klussers die weten dat een tang in huis van essentieel belang is. Een tang gebruik je om kabels door te knippen, iets vast te houden, recht te zetten of aan te draaien. Uiteraard hoef je geen hele collectie van tangen aan te schaffen als je verder haast nooit klust. Een waterpomptang en een nijptang is vaak al voldoende om in elk geval niet mis te grijpen.

Waterpas

Een waterpas wordt misschien wel het vaakst gebruikt in Nederlandse huishoudens. Als jullie in het gezin bijvoorbeeld een discussie hebben of het pas opgehangen schilderij eigenlijk wel recht hangt. Als je spiegels boven het dressoir wilt hangen in een nette rechte lijn. Met een waterpas kan je zowel verticaal als horizontaal zien of de lijn recht is.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl