Het kiezen van een loungeset

Het kiezen van een loungeset


De zomer is er eindelijk en dat betekent dat het tijd is voor de gezellige barbecues en de late zomeravonden. Om deze comfortabel te kunnen doorbrengen is een loungeset geen overbodige luxe meer. Een loungeset kan je tuin helemaal omtoveren naar een geweldige rustplek waar je de luxe van binnen naar buiten brengt. Hieronder geven we je graag wat tips mee bij het kopen van een loungeset.

Als eerst tip willen we je vragen om na te denken over welke activiteiten je gaat doorbrengen in deze lounge? Ga je vooral eten of eerder wat rusten met een cocktail in de hand? Je kunt tegenwoordig namelijk vele kanten uit met een lounge.

De lounge

Dit is voor de lange zomeravonden waarop je vrienden en vriendinnen samen in je tuin komen genieten van heerlijke cocktails na een barbecue. Hier worden vaak dikke kussens gebruikt waar je lekker in kan doorzakken. Tegenwoordig bestaan er ook zetels met kussens die regenbestendig zijn, waardoor je niet altijd de kussens naar binnen moet halen als het begint te regenen. Loungesets bestaan meestal uit verschillende delen: een grote zetel, losse loungestoelen, een voetsteun en natuurlijk een bijzettafeltje.

Eten in de lounge

Je kan ook kiezen om je tuintafel met een lounge te combineren. Je koopt dan een combinatie van een loungezetel, stoelen en een eettafel die daarbij aansluit. De grootte van de tafel wordt perfect afgestemd op de loungestoelen waardoor je comfortabel kan zitten en eten. Als je de tafel dan niet nodig hebt kan je die ook altijd aan de kant zetten voor een ruimer gevoel. Wil je aan je tuinmeubel voornamelijk eten? Dan raden we aan om voor een eettafel met echte stoelen te gaan omdat je daarin nog rechter kan zitten.

Stijl van de set

Net zoals bij je meubels in je interieur kan een buitenmeubel een groot effect hebben op je tuin. Als je voor een moderne look wilt gaan in je tuin, dan kies je best voor meubelen in een witte, zwarte of grijze kleur en strakke vormen. Hou je het liever klassiek? Dan kan je kiezen voor vlechtwerk of meubelen en kussens met een leuk motief. Om te kijken welke stijl er goed bij je tuin past, kijk je best naar de beplanting en de terrastegels.

Kussens van de lounge

Niet enkel de look van het meubel zelf, maar ook de keuze van de kussens zijn belangrijk bij een loungeset. Als je niet voor vaste kussens kiest, dan moet je goed opletten voor welke je wel gaat. Kies je graag stevige kussens, waar je niet doorzakt en op je houding kunt letten? Of eerder kussens waar je in doorzakt en in kan gaan liggen? Net zoals bij een zetel raden we je aan om deze te gaan testen, zo weet jij waar je voorkeur ligt. Veel kussens zijn gemaakt van weerbestendig materiaal maar dit kan je best navragen. De meeste kussens komen in een zwarte of grijze kleur maar je hebt er ook die leuke motieven hebben die de rest van de lounge mooi kunnen accentueren.

Het onderhouden van een loungeset

Om jarenlang te kunnen genieten van je loungeset, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Afhankelijk van het materiaal waarvan de lounge gemaakt is, kan je de geschikte producten in huis halen.

Houten meubelen kan je best regelmatig wat oliën omdat deze verkleuren en uitdrogen door de zon. Materialen zoals vlechtwerk of aluminium zorgen daarentegen voor heel wat minder onderhoudswerk. We raden aan om deze wel regelmatig schoon te maken met wat water.

Een laatste tip is het aankopen van een goede beschermhoes voor je lounge voor tijdens de koudere maanden of als je de set voor een tijd niet gaat gebruiken. Deze hoes zorgt voor bescherming tegen regen, zon en vuiligheid en geeft de lounge ook een langere levensduur.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl