Salontafel

Tips en inspiratie voor het vinden van de perfecte salontafel


Salontafels zijn tegenwoordig echt niet meer weg te denken uit de woonkamer. Ze geven je woonkamer niet alleen een geweldige uitstraling, maar zijn ook nog eens enorm praktisch. Waar zou je immers anders je hapje en je drankje laten als je geen salontafel had? Bovendien zijn ze ook nog eens heel leuk te decoreren en daarmee kunnen ze sfeerbepalend zijn voor de woonkamer. Ondanks dat we allemaal wel weten dat een salontafel veel kan doen voor je woonkamer én eigenlijk niet mag ontbreken, is het vinden van de juiste tafel erg lastig. Ze komen immers in alle soorten, stijlen en maten en dat maakt de zoektocht niet bepaald gemakkelijk. In dit artikel hopen je wat extra inspiratie te geven om de zoektocht naar de mooiste salontafel een stuk gemakkelijker te maken.

Een stijl kiezen

Allereerst is het belangrijk om te weten welke stijl je ongeveer zoekt. De meeste mensen vinden het fijn als hun woonkamer rust en sereniteit uitstraalt. In dat geval is het dan ook belangrijk dat de salontafel in dezelfde stijl als de rest van de meubels wordt aangeschaft. Staat bij jullie de eettafel in het zicht van de woonkamer? Zorg er dan voor dat je de stijl en kleur van de salontafel combineert met de eettafel. Zo creëer je eenheid en voelt de woonkamer als één geheel aan. Als je net wat anders wilt kun je er ook voor kiezen om een salontafel wel in de juiste kleur te houden, maar een net iets andere stijl te kiezen. Dit zorgt voor een leuk en speels contrast met de rest van de woonkamer. Ga je verhuizen en is de woonkamer nog niet ingericht? Kies dan een salontafel naar eigen smaak en pas de rest van de meubels hier op aan.

Koop je een bijzondere salontafel of niet?

Elk jaar verschijnen er weer bijzondere exemplaren op de markt. Er zijn genoeg mensen die vallen voor de charme en de unieke uitstraling van deze salontafels. Wij raden echter wel aan om eerst goed na te denken voordat je één van deze tafels aanschaft. Vind je deze over een paar jaar ook nog wel zo mooi of kan je beter voor een tijdloos model gaan? Je wilt immers niet elk jaar de salontafel vervangen.

Dit zijn de trends van nu

Sommige mensen vinden het fijner om, zodra hun salontafel aan vervanging toe is, direct alles te vernieuwen en met de stijl van nu mee te gaan. Anno 2018 zien we vooral heel veel robuuste materialen terug in de verschillende woontrends. Ook staal in combinatie met teakhout is een populaire keuze. Een stijl die we ook vaak terug zien komen is het gebruik van drie verschillende ronde salontafeltjes die gecombineerd worden in leuke kleurtjes. Deze laatste trend wordt inmiddels steeds vaker toegepast in verschillende interieurs en maakt de woonkamer net wat speelser.

Denk ook aan het praktische gedeelte

Tegenwoordig kijken we vooral naar de uitstraling van meubels. Dit is bij het uitzoeken  van een salontafel dan ook niet anders. Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de tafel ook praktisch moet zijn. Is er bijvoorbeeld genoeg opbergruimte voor controllers, afstandsbedieningen, waxinelichtjes en ga zo maar door? Als je het belangrijk vindt dat er genoeg opbergruimte is in de salontafel is het verstandig om te kiezen voor een tafel met doorschuiflades. Zo kan je een heleboel spullen kwijt zonder dat deze de uitstraling van de salontafel verstoren.

Denk aan de afmetingen van de salontafel

Een salontafel kan nog zo mooi zijn, maar als deze niet past in je woonkamer heb je toch een probleem. Het komt maar al te vaak voor dat mensen op de ‘bonnefooi’ een salontafel aanschaffen. Zo’n tafeltje moet wel passen, toch? Bij thuiskomst is het echter al gauw duidelijk dat de ruimte om de tafel zo wel erg klein wordt en dat is uiteraard enorm onhandig. Meet voordat je een salontafel aan gaat schaffen eerst op hoeveel ruimte er is. Zorg er ook voor dat er voldoende loopruimte om de tafel is. De ruimte tussen de bank en de salontafel moet minstens 50 cm zijn. Tip: maak een kartonnen mal van de afmetingen van de salontafel naar keuze en leg deze neer in de woonkamer. Zo heb je een realistisch beeld van hoeveel ruimte er over blijft en of dit haalbaar is.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl