Heg snoeien: 4 tips voor het gebruik van een heggenschaar voor een perfect resultaat


Veel mensen zien het snoeien van de heg als een noodzakelijk kwaad. Met behulp van de juiste elektrische heggenschaar, zoals een heggenschaar van Gamma, en een goede techniek is het karweitje echter zo geklaard en staat je tuin er weer netjes bij. Een heg wordt meestal gebuikt als een afscheiding tussen twee tuinen. Je laat zien welk gedeelte nog bij jouw tuin hoort en waar het stopt. Als de heg niet zorgvuldig wordt bij gehouden kan het snel uitgroeien tot een wilde bos die zowel jouw tuin als die van de buren overlapt. Het is dan ook van belang om de heg met zorg te behandelen. Met de volgende tips zorg jij binnen no-time voor een perfect resultaat.

Bosch heggenschaar

Gebruik een touw of ander middel om te zorgen voor rechte lijn

Als je, net als ik, 2 linkerhanden hebt en zelfs bij het tekenen van een lijn al scheef zit, is het aan te raden om een leidraad te gebruiken om de heg recht te knippen. Bij het kopen van een heggenschaar denken veel mensen dat de klus nu heel snel geklaard is. Je ziet immers regelmatig op televisie hoe snel een heg even uit de losse hand wordt bijgewerkt. Ga je voor het eerst de heg snoeien of liggen hier gewoon niet zo je interesses? Gebruik dan een touw of iets anders stevig wat je kan gebruiken als leidraad. Zo zorg je er altijd voor dat de heg recht geknipt is. Geen scheve gezichten dus van familie en/of vrienden als ze je pas gesnoeide heg bewonderen.

black decker heggenschaar gamma

Knip eens meer weg dan je normaal zou doen

Het is soms echt nodig om een heleboel groen weg te knippen om zo te zorgen voor een vollere en gezondere heg. Als je steeds net te weinig wegknipt zal dit resulteren in wildgroei, waardoor straks je hele stoep vol staat. Als je de heg af en toe een radicale knipbeurt geeft, zal dit de heg stimuleren om voller te worden. Hoe werkt dit? Neem als voorbeeld eens je eigen haar, het is regelmatig nodig om de dode puntjes weg te knippen. Anders zal je haar er ongezond en futloos uitzien. Met je heg is dit precies zo. Wees niet bang als je heg er extreem toegetakeld uitziet, dit groeit sneller terug dan je denkt!

Ga niet snoeien tijdens een extreem warme dag

De meeste mensen gaan druk aan de slag in de tuin als er zonnige dagen voorspelt zijn. Zomerkoorts of niet: snoeien in de volle zon is vrijwel nooit een goed plan. Door de zonkracht kunnen de takken en bladeren van de heg beschadigd raken.

Vergeten op te ruimen? Geen probleem!

Als de heg dan eindelijk gesnoeid is, zit je er vaak niet op te wachten om ook nog eens flink op te ruimen. Gelukkig is er ook veel voor te zeggen om de takjes en bladeren gewoon onder de heg te laten liggen. Deze kunnen op langer termijn bijvoorbeeld zorgen voor bemesting waardoor de heg een gezondere uitstraling krijgt.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl